Sporto varžybos „Kas su daktaru Aiskauda tam tikrai nieko neskauda”

Lapkričio 18 d. Kalvarijos sporto centre vyko jau tradicija tapusios Kalvarijos savivaldybės priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų sporto varžybos „Kas su daktaru Aiskauda tam tikrai nieko neskauda“. Dalyvavo 74 priešmokyklinukai iš įvairių Kalvarijos savivaldybės ugdymo įstaigų: vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“,  Jungėnų skyriaus, Sangrūdos gimnazijos, Akmenynų pagrindinės mokyklos, Liubavo Juozo Montvilos pagrindinės mokyklos, Kalvarijos gimnazijos ir Jusevičių skyriaus.
Varžybas  kiekvienais metais organizuoja lopšelis-darželis įgyvendindamas Kalvarijos savivaldybės 2019 metų Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą „Sveikas ir saugus darželinukas“, kuriam buvo skirtas finansavimas.
Visus susirinkusius vaikučius  pasitiko Daktaras Aiskauda su savo komanda: Šuniu Avu, beždžione Čiči, ežiu Dygliu, krokodilu Dilu ir papūga Karuda.
Dalyvius pasveikino Kalvarijos vaikų lopšelio-darželio direktorė Loreta Krasauskienė, Kalvarijos savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Marija Kabelkienė, Kalvarijos savivaldybės gydytoja Sigita Matulevičiūtė-Jodelienė, Kalvarijos sporto centro direktorius Edvardas Venslova. Daktaras Aiskauda ir šuo Avas pakvietė vaikus prisistatyti, ir aplankyti beždžionių, ežių, krokodilų ir Papūgų salas.  Keturiose salose visi dalyviai atliko sportines  užduotis. Nugalėjo visi, nes labai stengėsi, buvo aktyvūs, judrūs ir linksmi. Kiekvienam dalyviui buvo įteikta asmeninė dovanėlė- knygelė, o komandoms diplomai. Tęsiamas tarpinstitucinis bendradarbiavimas su savivaldybės švietimo įstaigomis ir sporto centru. Nuo mažens siekiama formuoti sveikos gyvensenos, aktyvaus judėjimo įpročius.